⏰ варити рис під кришкою? Або не потрібно накривати каструлю з рисом?

варити рис під кришкою або без?

10:00
час читання —3   хв.

зварити рис — таке просте дію у початківців господинь часто викликає складності. У рецептах зазвичай вказується, що в процесі варіння кришка каструлі повинна бути закрита. Однак відразу після закипання вода починає пінитися і намагається «втекти» з-під кришки з сильним шипінням. Кришку доводиться відкривати. В результаті рис виходить або сухим, або злиплим. Так як же правильно варити рис: під кришкою або без неї?

в процесі кипіння вода дуже швидко випаровується, і щоб цього не допустити, рис відварюють в каструлі з щільно закритою кришкою , ідеально підходить мультиварка. Слід враховувати, що каструля повинна бути місткою, щоб залишалося місце для піни і пара. Важливо, щоб у посуду були товсті стінки і дно — в такому випадку рис не пригорить, вбере в себе всю воду, а вона додається строго за рецептом, і вийде розсипчастим. Так само дуже важливо дотримуватися час варіння рису , ведть навіть під кришкою рис може висохнути, якщо його переварити.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?