час читання —3 хв.
швидко зварити буряк можна за допомогою мікрохвильової печі . Добре помитий овоч кладуть в поліетиленовий пакет, не знімаючи шкірки, щільно зав'язують і кладуть в мікрохвильовку. Готують при максимальній потужності 15-20 хвилин. Як тільки пройде половина часу (7-10 хвилин), СВЧ-піч зупиняють і перевіряють ступінь готовності коренеплоду, при необхідності перевертають і запікають ще 7-10 хвилин.
у мікрохвильовці можна зварити і очищену буряк. Попередньо її ріжуть на невеликі шматочки і також поміщають в пакет, зав'язують. Обов'язково роблять в пакеті проколи виделкою або ножем для виходу пари. Час запікання подрібненого буряка може зменшитися і скласти 10-15 хвилин.