Жорстке солоне сало можна зробити м'яким в домашніх умовах. Навіть якщо до засолювання частина туші була обрана неправильно, становище можна врятувати за допомогою термічної обробки. Перший спосіб & ndash; відварити в гарячому маринаді. Цибулиння, лавровий лист, спеції, сіль довести до кипіння, покласти сало, витримати 15-20 хвилин і дати охолонути в розсолі. Другий спосіб & ndash; запекти в духовці. Сало натерти спеціями, часником, загорнути у фольгу і запікати протягом 2 годин. Готовий продукт найкраще зберігати при мінусовій температурі, розморожуючи невеликими шматками.
з дуже жорсткого сала з прожилками рекомендується приготувати швидку намазку для бутербродів. Воно прокручується на м'ясорубці, змішується з подрібненим часником, сіллю, перцем. Таке сало зручно зберігати в банку, брати з собою на риболовлю, полювання.