Як варити буряк в мікрохвильовці
знадобляться — буряк, вода
1. Буряк помити і розрізати навпіл. Можна запікати цілком, але тоді потрібно наколоти буряк виделкою, щоб вона при варінні не тріснула і рівномірно приготувалася. Викласти в глибоку тарілку, яка підходить для СВЧ, влити третину склянки холодної води.
2. Поставити тарілку з буряком в СВЧ, налаштувати потужність 800 Вт, варити дрібну буряк 5 хвилин, велику — 7-8 хвилин.
3. Настояти буряк 5 хвилин в мікрохвильовці, перевірити на готовність виделкою, якщо твердовато — повернути в мікрохвильовку ще на 1 хвилину.
4. Очищається буряк дуже легко, далі її можна використовувати на свій розсуд.
про цей спосіб варіння
зварити буряк в мікрохвильовці найпростіше: з усіх способів це найшвидший спосіб, що вимагає мінімуму зусиль і подальшої прибирання. Буряк готується набагато швидше, ніж при звичайному способі, так як мікрохвилі піднімають внутрішню температуру буряк набагато вище 100 градусів: буряк буквально печеться зсередини, але підсушуватися їй не дає власна волога і налита вода.
Вода в рецепті потрібна потім, щоб буряк в міру приготування зволожувалася і не сохла.
можна варити буряк в мікрохвильовці в пакеті, однак цей спосіб не є універсальним: для варіння потрібна спеціальні пакети. Звичайний тонкий пакет може зіпсувати буряк.
до того ж, буряк при цьому варіанті виходить печеної з відповідним запахом, що не завжди підходить для її подальшого використання