врятувати сало, якщо з'явився душок, цілком можливо. Головне, вчасно схаменутися. Отже, як тільки виявили душок у сала, не шкодуючи зрізайте по сантиметру з кожного боку, викидайте, а сало – на годину в слабенький оцтовий розчин. Якщо під рукою немає оцту, можна замінити його содою. Після цього сало потрібно сполоснути, просушити серветками і натерти сіллю з часником.
якщо душок нікуди не подівся, можна спробувати сало відварити або запекти. Відварювати сало потрібно 5-7 хвилин в цибулинні, додавши на 1 літр води 2 великих ложки солі і по 1 чайній кмину, перцю запашного, чорного, лавровий лист. Запікають сало в духовці протягом 2 годин, рясно натер-посипавши спеціями. До вже перерахованих можна додати мелений часник, паприку, коріандр, хмелі-сунелі в рівних частинах або за смаком.