Сардельки, що викликають не жалість, а довіру і бажання негайно, прийшовши з магазину, зварити собі смачної їжі — коштують дорого. Особливо високоякісні, категорії а, вироблені не з якихось сумнівних ТУ і з невідомо якими консервантами, а обов'язково з м'яса і з мінімумом спецій і добавок. На ділі вибір таких сардельок обмежується 1-2 марками, а всі інші — грішать порушенням технологій і виробляють сардельки мінімальної якості. Звичайно, низькоякісні сардельки тут же видає смак — ось тут - то і постає питання, чому ковбасний виріб категорії Б з борошном, крохмалем і купою консервантів варто шалені для даного складу 100 грн за кілограм? — навіть куряче м'ясо, нехай і з кістками, але свіже — коштує стільки ж!
тут і доводиться визнати: ми платимо в першу чергу за різноманітність і зручність. Більшість сардельок іменуються « ковбасний виріб варений», а це значить, що досить розігріти сардельки у воді або просто в мікрохвильовці — і все, страва готова. Звичайно, любителі еко-продуктів заперечать — навіщо так дорого платити за марне? — але на практиці, коли немає часу і потрібен перекус за пару хвилин, ніяке екологічне м'ясо не допоможе — а ось пачка сардельок доведеться вельми до речі.