⏰ як зробити сардельки будинку?

Як зробити сардельки вдома?

10:00
час читання —3   хв.

домашні сардельки виходять набагато смачніше і корисніше, ніж магазинні. Але для їх приготування потрібно запастися терпінням і часом. Спочатку потрібно підготувати до фарширування свинячі кишки — вимочити в солоній воді, очистити від слизу. Потім робиться фарш. М'ясо і шпик пропускаються через м'ясорубку, змішуються з сіллю і спеціями. Іноді радять залишити фарш в холодильнику на добу, але це необов'язково. Набивати кишки слід щільно, так щоб не потрапляло повітря. Кожні 10-15 см потрібно прокручувати кишку, формуючи сардельки. Набиті кишки підвісити на 2-3 години при кімнатній температурі. Після цього викласти на деко і поставити в духовку на 3-4 години мінімум. В одну з сардельок потрібно увіткнути температурний датчик. У духовці включити режим з вентилятором, повільно підвищуючи нагрів до 80-85 градусів. Сардельки будуть вважатися готовими, коли датчик всередині покаже 69 градусів. Діставши сардельки з духовки, охолодити їх під душем і дати повністю охолонути в прохолодному місці. Після цього їх можна заморожувати, зберігати у вакуумних пакетах в холодильнику і, звичайно, вживати в їжу — варіння і обсмажування не більше 2-3 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?