час читання —3 хв.
після декількох днів в холодильнику сардельки нерідко покриваються слизькою слизовою оболонкою, неприємною на дотик і на запах. Це свідчить про те, що ковбасні вироби Несвіжі і необхідно перевірити термін придатності. Швидше за все, він закінчився. Однак в сучасні продукти додають таку велику кількість консервантів, що навіть залежалися сардельки — плюс два-три дні — при бажанні можна відварити і з'їсти без загрози для здоров'я. Їх необхідно вийняти з оболонки, плівки, якщо така є, добре промити в теплій воді і піддати термічній обробці — зварити, посмажити — тільки потім вживати в їжу. Володарям чутливих шлунків краще не ризикувати і пообідати чимось іншим, а липкі сардельки віддати собакам або викинути.