Як маринувати фарширований перець з капустою
продукти
на 3-літрову банку
болгарський перець — 10 штук (1,5 кілограма)
Капуста — невеликий вилок (1,5 кілограма)
морква — 2 штуки (300 грам)
перець чилі — 1 стручок
цукор — 6 столових ложок (150 грам)
сіль — 4 столових ложки (120 грам)
оцет 9% — 50 мілілітрів
Вода — 1 літр
Як приготувати перець, фарширований капустою
1. Вимити 10 болгарських перців, акуратно вирізати плодоніжки разом з насіннєвими коробками.
2. Качан капусти нашаткувати. У глибокій мисці руками, без зусиль, пом'яти капусту, додавши столову ложку солі.
3. Натерти моркву (на крупній тертці), додати до капусти і перемішати руками.
4. Перці заповнити капустою з морквою, скласти в глибоку миску.
5. Літр води налити в каструлю, додати 6 столових ложок цукру і 2 столових ложки солі. Нагріти до кипіння.
6. У готовий розсіл влити чайну ложку оцтової есенції.
7. Розсолом залити перці, додати цілий перець чилі. Прикрити перці тарілкою, на яку встановити гніт.
8. Через 2 дні перці перекласти в банки, розсіл долити до верху, прикрити банки кришками.
9. Перець чилі розділити на шматочки і додати по одному в кожну банку.
10. Простерилізувати банки з перцем: поставити в широку каструлю, налити води на три чверті висоти банок і почати нагрівання.
11. Після того, як вода в каструлі закипить, стерилізувати банки 10 хвилин на маленькому вогні.
Банки з перцем кришками закрити або закатати. Дати охолонути, укутавши рушником.
Фкуснофакти
— для приготування маринованих перців використовувати скляну або емальовану посуд .
— мариновані перці з капустою годі й стерилізувати: залишити в мисці з розсолом або перекласти в банки, але зберігати в холодильнику. Приблизно через тиждень закуска буде готова, термін її придатності — 2 тижні.
— у капустяну начинку додають часник (на наше кількість 1 головка), подрібнену зелень селери або петрушки.
— перець чилі можна перед закладкою розрізати уздовж — так він краще віддасть гіркоту. Слід, однак, при обробці перцю чилі дотримуватися обережності, тому що він може обпалити руки.
— маринований перець, фарширований капустою — відмінна закуска до гарнірів з відвареної картоплі або рису . Блюдо підійде і до святкового столу.
— ефектно виглядає закуска, приготована з болгарських перців різних кольорів.