Наварили багато згущене молоко , і з часом в холодильнику вона зацукрувалася? Повернути зацукрованої згущеному молоці первісну консистенцію можна, Підігрів її на водяній бані. Для цього беремо каструлю з подвійним дном і товстими стінками. Краще, якщо вона буде з харчової нержавіючої сталі. Можна використовувати чашу від мультиварки. Наливаємо в обрану ємність воду, заповнюючи приблизно до чверті обсягу. Ставимо її на вогонь. Всередину ставимо банку зі згущеним молоком, бажано обмотавши поліетиленом щоб залишки клею не забруднили каструлю. Або можна перелити згущене молоко в невелику емальовану миску меншого розміру. По ширині вона повинна щільно ставати на велику каструлю, а дном знаходиться близько до води, але не торкатися її.
викладаємо в миску зацукровану згущене молоко і встановлюємо зверху каструлі з окропом. Не забуваємо періодично помішувати нагрівається масу. Під впливом високої температури від киплячої води кристали цукру в згущеному молоці поступово розчиняться. За час прогрівання на водяній бані вона набуває колишнього вигляду і додатково стерилізується.