фаршировані перці — одне з найголовніших літніх страв. Ситне, овочеве, м'ясне і одночасно легке — незамінне в раціоні. Особливо в літній період, коли зріє зелений солодкий перець, тут і там продається за сущі копійки. Виникає питання, скільки ж потрібно фаршу для перців? Відразу скажемо, що кількість фаршу можна визначити лише приблизно: навіть найбільші плоди можуть бути дуже м'ясистими — так, що місця всередині може бути дуже мало. До того ж фарш може бути різної соковитості і щільності: наприклад, фаршу з курячим м'ясом поміститься більше, ніж з яловичим. Враховуйте, що фарш зі шматка м'яса і готовий фарш з магазину уварюються по-різному: фарш з м'яса на 30-40%, готовий фарш на 40-60%.
що ж робити? — на кожен плід не великого зеленого перцю передбачте 100 грам начинки. З них половина, тобто 50 грам — варений до напівготовності рис з тертими овочами, а решта половина — м'ясний фарш. Разом вийде, що на 10 перців потрібен 1 кілограм начинки з півкіло м'ясного фаршу і півкіло рису. Рису зваріть з запасом про всяк випадок — рівно півкіло. Щоб отримати півкіло напіввареного рису, потрібно зварити 1 повний стакан (250 грам) рису в 1 склянці води 10 хвилин.