є 2 підходи до розрахунку кількості цукру, що додається в манну кашу:
1-й спосіб — виходячи зі смаку : наприклад, на кухоль 250 мілілітрів чаю ви кладете цукру 2 чайних ложки цукру. На порцію манної каші якраз потрібна гуртка рідини, тому нескладно припустити, що каша з такими ж пропорціями буде занадто нудотно, а ось якщо покласти на кухоль молока вдвічі менше — то повинно бути не нудотно і не прісно, тобто рівно так, як потрібно. Важливий нюанс — у кашу на воді потрібно цукру більше, ніж в кашу на молоці.
2-й спосіб — виходячи зі стандартних пропорцій . Цей спосіб працює, якщо ви не дуже любите солодке. Порція манної каші — це 300 мілілітрів молока, і цукру кладіть 0,5 чайної ложки. Після хвилини варіння каші спробуйте кашу на смак, якщо недостатньо солодко — додайте ще трохи цукру.
обидва ці способи — робочі. Плюс, готову кашу завжди можна досолодити, прикрасивши варенням або розтопленим солодким вершковим маслом.