час читання —3 хв.
раку просолити не просто — панцир надійно захищає ласе Раче м'ясо від будь-яких соків, тому солити треба сильно з запасом. Найменша кількість солі для варіння раків становить одну столову ложку з гіркою на 1 літр води.
слід враховувати, що дана кількість солі застосовується лише в тому випадку, якщо потім планується дати настоятися ракам в тій воді, в якій вони були зварені. Якщо ж ви обмежені в часі і не можете дати ракам настоятися і як слід просочитися, то слід трохи збільшити кількість солі. Наприклад, в такому випадку на п'ять літрів води доречно буде додати шість-сім столових ложок солі. варити раків можна і в огірковому розсолі — раки вийдуть не тільки в міру солоними, але і дуже ароматними.