сушені лисички практично не продаються в магазинах, вони заготовлюються сільськими жителями і заповзятливими дачниками. Якщо вам пощастило відхопити сушених лисичок, то зробити з них суп або жареху з картоплею не складе труднощів. Весь нюанс рецептури в тому, щоб правильно розмочити сушені лисички. Для цього їх треба викласти в сито, помити (обов'язково), і обдати окропом, щоб процес вбирання вологи йшов швидше. Потім викладіть лисички в каструлю і залийте теплою кип'яченою водою. Води візьміть стільки, щоб вона покрила лисички з запасом 2 сантиметри. Залежно від способу і інтенсивності сушіння для повного розм'якшення знадобиться 5-7 годин. Потім гриби можна готувати як свіжі —
варити
або відразу смажити.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Олена
Схожі матеріали
⏳Опеньки перед заморожуванням найкраще відварити, так вони стають компактніше і займають менше місця в морозилці. Розповідаємо, скільки варити опеньки перед заморожуванням.
10 хв.
⏳У загальному випадку ягідні компоти варяться швидше фруктових. Розповідаємо, скільки точно варити ягідні компоти.
10 хв.
⏳Способи визначити ступінь сваренности капусти в борщі і точний час варіння
10 хв.
⏳скільки за часом варити гречку? - Пояснюємо по хвилинах.
10 хв.
⏳Скільки буряка потрібно для рідкого борщу і такого щоб ложка стояла. Розрахунок кількості буряка в борщ.
10 хв.
⏳Якщо потрібно купити малинового варення на всю зиму, буде корисно зрозуміти які ціни є і на яку якість при цьому можна розраховувати.
10 хв.