варений буряк віддає гіркотою, якщо була стара або перезріла. Це найчастіша причина.
гіркими коренеплоди можуть стати і внаслідок порушення агротехніки при вирощуванні. Смакові якості буряка змінюються не в кращу сторону, якщо під час росту на грядці їй не вистачало вологи. Через низький рівень вологості грунту смак овоча стає більш насиченим і набуває неприємну гіркоту. Те ж саме відбувається, якщо буряк не викопують вчасно і вона переростає.
Якщо ви зварили буряк і вона гірчить — розріжте її навпіл і виріжіть всі темні місця, додайте цукру і/або буряка. Якщо не допомогло — краще сходити в магазин за якісною буряком і зварити буряк заново за всіма правилами.
якщо ви вирощуєте буряк самі, знайте: підвищити цукристість буряка під час вирощування допоможе попереднє добриво землі перегноєм і проріджування після появи перших сходів.