⏰ чому буряк допомагає від запорів, як її правильно приготувати для максимальної ефективності

буряк від запорів

10:00
час читання —3   хв.

у складі буряка міститься багато клітковини, благотворно впливає на перистальтику кишечника. Овоч може успішно використовуватися для профілактики і лікування запорів. Коренеплід надає на організм м'який проносний ефект. Для боротьби з запорами буряк можна вживати і в сирому, і вареному вигляді. Якщо є проблеми з шлунково-кишкового тракту, краще віддати перевагу вареному буряку: вона діє більш делікатно.

для лікування запорів потрібно з'їдати близько 100 г вареного буряка на голодний шлунок, за півгодини до їди. Тривалість курсу — 1-2 тижні. Позбувшись від запору, буряк продовжують включати в меню 2-3 рази в тиждень для профілактики. Замість вареного буряка можна натщесерце пити свіжовичавлений буряковий сік сирого буряка. Починають з 1 столової ложки, і збільшують поступово до 150 мл на добу для дорослих, і 150 мл для дітей.

Запор у дітей ще лікують сумішшю свіжовіджатих соків буряка, огірка і моркви (1:1:1). Дають до їжі, максимальний обсяг — 70 мл.лікування запору у немовлят необхідно обговорити з педіатром.

майбутні мами при запорах можуть їсти салат з сирої або вареного буряка (150 г) і вимоченого в окропі чорносливу (30 г).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?