час читання —3 хв.
свинячу рульку можна приготувати смачно навіть без використання духовки:
- відварна рулька. Попередньо її потрібно потримати години 2 в холодній воді. Потім промити, залити окропом і поставити на слабкий вогонь, посолити, поклавши перець-горошок, лаврушку і цілу цибулину. Томити під кришкою близько 3 годин. Потім видалити кістку, посипати м'ясо часником, приправити спеціями, обернути плівкою і прибрати в холод до застигання.
- тушкована рулька в мультиварці. Її натирають сумішшю солі і спецій, обертають плівкою і прибирають на 10-12 годин в холодильник. У ємність мультиварки додають близько 150 мл води, поміщають звільнену від плівки рульку і готують в режимі «гасіння» 4 години.
- шинка. М'ясо потрібно акуратно відокремити від кістки, намагаючись не пошкодити шкірку, злегка відбити з двох сторін. Далі натираємо його сумішшю солі, меленого перцю і сушеного часнику. Звертаємо рулет, зав'язуємо його нитками, обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник на 3 дні. Після цього варимо 3 години, не знімаючи плівки.