традиційно кальмари умочують в кукурудзяний крохмаль, а потім обсмажують , що дає більш повітряну паніровці, але суміш манної, пшеничного і кукурудзяного борошна робить її більш насиченим і додає справжню глибину смаку.
Ви можете зробити з цієї закуски повноцінне блюдо, якщо подасте кальмарів з білим рисом.
інгредієнти
порції:
-
+
- кальмари 700 г
- часник 5 зубчиків
- гострий перець( зелений або червоний) 2 шт
- подрібнений імбир 2 чайні ложки
- Шаосинское (або інше рисове) вино 1 столова ложка
- кунжутне масло ½ чайної ложки
- рослинна олія 1.2 л
- пшеничне борошно 70 г
- манна мука 90 г
- кукурудзяна мука 50 г
- сіль 1 чайна ложка
- чорний або білий перець 4 щіпки
на порцію
калорії:
397
ккал
білки:
22
г
жири:
21
г
вуглеводи:
30
г
кроки
-
промийте кальмарів у холодній воді. Відріжте щупальця так, щоб в результаті отримати один шматок, що включає всі щупальця (тобто ріжте, захоплюючи частину мантії). Решта частини розріжте на шматки однакового розміру. Замаринуйте кальмарів в суміші вина і кунжутного масла. У глибоку каструлю середнього розміру налийте олію і розігрійте до 160 градусів. Поки масло нагрівається, змішайте в мисці всі види борошна, сіль і перець. Коли масло нагріється, обваляйте кальмарів в борошняної суміші і опускайте в каструлю. Використовуйте сито або велику металеву шумовку. Кожну партію обсмажуйте 2-2, 5 хвилини до золотистого кольору, злегка переміщаючи кальмарів в маслі вперед-назад. Потім викладіть їх на тарілку, вистелену паперовим рушником. Спробуйте і посипте зверху сіллю і перцем за смаком, якщо потрібно.
-
розігрійте вок на середньо-високому вогні. Додайте столову ложку рослинної олії. Викладіть подрібнений імбир і дайте йому обсмажити. Приблизно через 20 секунд додайте порізаний часник. Швидко перемішуйте часник, щоб він не підгорів.
-
коли часник придбає злегка золотистий колір, додайте порізаний гострий перець. Продовжуйте смажити, помішуючи, ще 30 секунд.
-
додайте кальмарів в вок і швидко обсмажте в ароматної суміші близько хвилини. Розкладіть по тарілках і відразу ж подавайте. Смачного!