⏰ смажені кальмари з часником на сковороді: рецепт з покроковими фото

Закуска по-кантонски за 40 хвилин — рецепт смажених кальмарів з часником

40:00
Смажені кальмари по-кантонськи з часником, гострим перцем і імбиром — це справжній делікатес, який, тим не менш, досить простий для приготування в домашніх умовах.

традиційно кальмари умочують в кукурудзяний крохмаль, а потім обсмажують , що дає більш повітряну паніровці, але суміш манної, пшеничного і кукурудзяного борошна робить її більш насиченим і додає справжню глибину смаку.

Ви можете зробити з цієї закуски повноцінне блюдо, якщо подасте кальмарів з білим рисом.

інгредієнти
порції: - + 6
  • кальмари 700  г
  • часник 5  зубчиків
  • гострий перець( зелений або червоний) 2  шт
  • подрібнений імбир 2  чайні ложки
  • Шаосинское (або інше рисове) вино 1  столова ложка
  • кунжутне масло ½  чайної ложки
  • рослинна олія 1.2  л
  • пшеничне борошно 70  г
  • манна мука 90  г
  • кукурудзяна мука 50  г
  • сіль 1  чайна ложка
  • чорний або білий перець 4  щіпки
на порцію
калорії: 397 ккал
білки: 22 г
жири: 21 г
вуглеводи: 30 г
кроки
40  хв. друк
  • кальмари в кляре из муки
    промийте кальмарів у холодній воді. Відріжте щупальця так, щоб в результаті отримати один шматок, що включає всі щупальця (тобто ріжте, захоплюючи частину мантії). Решта частини розріжте на шматки однакового розміру. Замаринуйте кальмарів в суміші вина і кунжутного масла. У глибоку каструлю середнього розміру налийте олію і розігрійте до 160 градусів. Поки масло нагрівається, змішайте в мисці всі види борошна, сіль і перець. Коли масло нагріється, обваляйте кальмарів в борошняної суміші і опускайте в каструлю. Використовуйте сито або велику металеву шумовку. Кожну партію обсмажуйте 2-2, 5 хвилини до золотистого кольору, злегка переміщаючи кальмарів в маслі вперед-назад. Потім викладіть їх на тарілку, вистелену паперовим рушником. Спробуйте і посипте зверху сіллю і перцем за смаком, якщо потрібно.
  • обжарвиаем имбирь и чеснок
    розігрійте вок на середньо-високому вогні. Додайте столову ложку рослинної олії. Викладіть подрібнений імбир і дайте йому обсмажити. Приблизно через 20 секунд додайте порізаний часник. Швидко перемішуйте часник, щоб він не підгорів.
  • обжариваем острий перец
    коли часник придбає злегка золотистий колір, додайте порізаний гострий перець. Продовжуйте смажити, помішуючи, ще 30 секунд.
  • готовие кальмари с чесноком
    додайте кальмарів в вок і швидко обсмажте в ароматної суміші близько хвилини. Розкладіть по тарілках і відразу ж подавайте. Смачного!
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?