⏰ смажені кальмари в клярі: рецепт і покрокові фото приготування

Як смачно приготувати смажені кальмари в клярі

45:00
Якщо ви любите смажені кальмари, спробуйте цей азіатський варіант закуски з морепродуктів. У цьому рецепті кальмари обсмажуються в клярі, а потім вмочують в гостру суміш солі і перцю.

ця страва найкраще подавати гарячим, прямо зі сковороди. Готування займе всього 45 хвилин.

інгредієнти
порції: - + 4
  • філе і щупальця кальмара 1  кг
  • борошно вищого гатунку 150  г
  • яйце 1  шт
  • холодна вода 180  мл
  • Свіжомелений сичуанський перець 1  столова ложка
  • сіль 2 столові ложки
  • рослинна олія для смаження  
  • кінза для гарніру( за бажанням) 4  гілочки
на порцію
калорії: 444 ккал
білки: 27 г
жири: 28 г
вуглеводи: 21 г
кроки
45 хв. друк
  • ингредиенти для кальмаров в кляре
    підготуйте інгредієнти для смаження кальмара в клярі.
  • обжариваем соль и перец
    у сковороді з товстим дном на середньому або середньо-низькому вогні підсмажте 2 столові ложки солі і ложку сичуаньского перцю. Періодично струшуйте сковорідку, поки перець не дасть аромат, а сіль не придбає світло-коричневий колір.
  • охлаждаем смесь приправ
    зніміть з вогню. Дайте охолонути до кімнатної температури.
  • измельчаем смесь ступкой
    потовчіть суміш солі і перцю за допомогою ступки і маточки або подрібніть в блендері. Відкласти убік.
  • смешиваем воду и яйцо
    у невеликій тарілці розмішайте яйце в холодній воді.
  • добавляем муку в яйцо
    всипте 1 склянку борошна, щоб вийшло густе, грудкувате тісто (воно повинно нагадувати тісто для млинців).
  • разогреваем растительное масло
    розігрійте масло до 180 градусів в каструлі з товстим дном на середньо-високому вогні.
  • делаем кляр
    занурте очищені шматочки кальмара в кляр, ретельно покриваючи їх сумішшю з усіх боків.
  • обжариваем кальмара
    додайте шматочки кальмара в каструлю і обсмажуйте до золотисто-коричневого кольору і хрусткої скоринки.
  • готовий кальмар в кляре
    Подавайте на стіл, прикрасивши листям кінзи. В окремій мисці поставте суміш солі і перцю для вмочування. Також можна просто посипати цією сумішшю кальмарів.

вибір інгредієнтів і подача страви

у цьому рецепті приправа приготовлена з використанням сичуанського перцю. Його унікальна особливість полягає в тому, що він викликає відчуття оніміння в роті.

Назва "сичуанський перець" вводить в оману, тому що з ботанічної точки зору це не перець. Це спеція з колючого ясена-чагарнику сімейства цитрусових. Причому в кулінарії використовуються не чорні насіння, а рожево-червоне лушпиння. Такий перець можна знайти в спеціалізованих магазинах спецій, в деяких гіпермаркетах і маркетплейсах. при його відсутності замініть на улюблений вид гострого перцю .

якщо у вас немає доступу до рибного магазину, де продаються свіжі кальмари , найзручніше використовувати заморожені, оскільки вони вже очищені.

в останньому випадку дайте кальмарам відтанути в холодильнику, переклавши їх туди з морозилки за день до готування. Для цього рецепта філе і щупальця повинні бути цілими, так як обсмажуються вони цілком.

якщо після готування у вас щось залишилося, ви можете зберігати смажених кальмарів в холодильнику протягом 1-2 днів. Перед прийомом розігрійте їх в духовці на 160 градусах протягом 5-8 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?