ця страва найкраще подавати гарячим, прямо зі сковороди. Готування займе всього 45 хвилин.
- філе і щупальця кальмара 1 кг
- борошно вищого гатунку 150 г
- яйце 1 шт
- холодна вода 180 мл
- Свіжомелений сичуанський перець 1 столова ложка
- сіль 2 столові ложки
- рослинна олія для смаження
- кінза для гарніру( за бажанням) 4 гілочки
-
підготуйте інгредієнти для смаження кальмара в клярі.
-
у сковороді з товстим дном на середньому або середньо-низькому вогні підсмажте 2 столові ложки солі і ложку сичуаньского перцю. Періодично струшуйте сковорідку, поки перець не дасть аромат, а сіль не придбає світло-коричневий колір.
-
зніміть з вогню. Дайте охолонути до кімнатної температури.
-
потовчіть суміш солі і перцю за допомогою ступки і маточки або подрібніть в блендері. Відкласти убік.
-
у невеликій тарілці розмішайте яйце в холодній воді.
-
всипте 1 склянку борошна, щоб вийшло густе, грудкувате тісто (воно повинно нагадувати тісто для млинців).
-
розігрійте масло до 180 градусів в каструлі з товстим дном на середньо-високому вогні.
-
занурте очищені шматочки кальмара в кляр, ретельно покриваючи їх сумішшю з усіх боків.
-
додайте шматочки кальмара в каструлю і обсмажуйте до золотисто-коричневого кольору і хрусткої скоринки.
-
Подавайте на стіл, прикрасивши листям кінзи. В окремій мисці поставте суміш солі і перцю для вмочування. Також можна просто посипати цією сумішшю кальмарів.
вибір інгредієнтів і подача страви
у цьому рецепті приправа приготовлена з використанням сичуанського перцю. Його унікальна особливість полягає в тому, що він викликає відчуття оніміння в роті.
Назва "сичуанський перець" вводить в оману, тому що з ботанічної точки зору це не перець. Це спеція з колючого ясена-чагарнику сімейства цитрусових. Причому в кулінарії використовуються не чорні насіння, а рожево-червоне лушпиння. Такий перець можна знайти в спеціалізованих магазинах спецій, в деяких гіпермаркетах і маркетплейсах. при його відсутності замініть на улюблений вид гострого перцю .
якщо у вас немає доступу до рибного магазину, де продаються свіжі кальмари , найзручніше використовувати заморожені, оскільки вони вже очищені.
в останньому випадку дайте кальмарам відтанути в холодильнику, переклавши їх туди з морозилки за день до готування. Для цього рецепта філе і щупальця повинні бути цілими, так як обсмажуються вони цілком.
якщо після готування у вас щось залишилося, ви можете зберігати смажених кальмарів в холодильнику протягом 1-2 днів. Перед прийомом розігрійте їх в духовці на 160 градусах протягом 5-8 хвилин.