Як варити неочищеного кальмара
1. Неочищеного кальмара розморозити, випатрати, видалити пластину.
2. Нагріти 2 склянки окропу, додати сіль і спеції, можна додатково влити пару крапель лимонного соку.
3. Викласти кальмари, не очищаючи їх від шкірки — у міру варіння вона зійде сама.
4. Варити 2 хвилини, остудити під струменем холодної води і очистити від плівки. Майте на увазі, що кальмар при тривалому варінні стає жорстким.
варимо смачно
неочищений кальмар, як правило, продається з нутрощами і рожевої або бардовой шкірою, від якої в міру варіння кальмар успішно позбавляється. При цьому вважається, що кальмар з шкірою ароматні оброблених виробничим способом тушок. М'ясо неочищеного кальмара більш м'яке, ніж у очищених тушок. Неочищені кальмари підходять для годування дітей і вагітних жінок через низьку алергенність.
Правильно розраховуйте необхідну кількість неочищених кальмарів: за рахунок видалення нутрощів і чищення їх вага зменшується приблизно в 2 рази.
можна варити кальмара неочищеним, у міру варіння шкіра згорнеться в піну і її досить буде сполоснути під холодною водою. А ось плівку краще зчистити, так як вона може застрявати в зубах.
майте на увазі, що кальмари миттєво підсихають, тому варити їх краще безпосередньо перед додаванням в блюдо.