відповідь: звичайно, можна! Тільки бажано, щоб Каструля з нержавіючої сталі мала товсте дно, щоб варення точно не пригоріло!
посуд з нержавіючої сталі стала відмінним замінником мідних тазів. Це дуже безпечна посуд для приготування варення, особливо добре виходить в нержавійці варення з ягід. У нержавійці можна залишати ягоди і варення на довгий час, це абсолютно нешкідливо, так як нерж не окислюється. Доведено, що нержавіюча сталь не вступає ні в які реакції з продуктами, які в ній готуються. Однак слід звернути увагу на особливості такого посуду. Потрібно купувати для варіння варення тільки посуд з нержавіючої сталі з товстим багатошаровим дном, тому що одношарове тонке дно призведе до підгоряння варення. Таке варення доведеться викинути через неприємного присмаку гару.