⏰ чи Обов'язково варити гриби перед смаженням? Або можна відразу смажити?

Чи треба варити гриби перед смаженням

10:00
час читання —3   хв.

попереднє відварювання грибів перед смаженням — обов'язкова умова для лісових грибів, зібраних власноруч. Особливо, якщо це умовно-їстівні гриби. Необхідність варіння перед обсмажуванням обумовлена декількома факторами:

  • очищення грибів від містяться в них незначних токсинах, здатних викликати отруєння;
  • усунення гіркоти. Цим грішать якраз умовно-їстівні гриби, що містять молочний сік;
  • позбавлення від личинок комах, якщо вони залишилися непоміченими при обробці грибів після збору.

Якщо ж гриби були вирощені в штучно створених умовах (наприклад, гливи або печериці), то можна обійтися і без варіння. Отруйних речовин печериці та гливи не містять, тому смажити їх можна відразу після покупки в магазині.

Час попередньої варіння залежить від виду грибів. В середньому, цей показник становить близько 20 — 30 хвилин. Перетравлювати також не рекомендується — гриби втрачають свою користь. Гриби заморожені перед варінням розморожують.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?