Зерна кави цілком варити не варто, нічого хорошого з цього не вийде. Відгуки тих, хто пробував, тільки підтверджують відому істину – зерна кави потрібно молоти перед варінням. Тільки так розкриється його смак і аромат. Інакше вийшов відвар із зерен можна буде тільки вилити, на каву він зовсім не буде схожий.
цінителі вважають за краще купувати зерна кави, щоб бачити їх якість. Усередині зерен містяться цінні ефірні масла. На поверхні теж іноді проступають крапельки масел, але тут вони вступають в реакцію з киснем, що негативно позначається на властивостях напою. При варінні цільних зерен найцінніше так і залишається всередині, тому зерна потрібно розмолоти зручним способом. Для приготування різних видів кави рекомендується різний помел: великий, дрібний, як борошно. Свіжомелений кави набагато ароматні і смачніше. При цьому надовго мелену каву відкритим залишати не можна — так випаровуються цінні сполуки, що значно збіднює смак напою, що бадьорить.