час читання —5 хв.
найкращим варіантом стане широка Каструля з нержавійки. Така каструля не окислиться і не забарвиться від ягід при варінні, та й за полуницю можна бути спокійним — в варення не потраплять ніякі зайві речовини. Інші каструлі підійдуть менше. Ви не отруїтеся, якщо зваріть варення з полуниці в алюмінієвій каструлі або «бабусиному» мідному тазу, однак трудовитрат більше, чистки більше, а толк є лише в разі «екстреної заготовки». Скажімо, якщо вам потрібно зварити багато полуниці і обов'язково «5-хвилинкою», тоді має сенс відшукати широкий мідний таз. Однак зараз настільки велика кількість технологій, що навіть у звичайній каструлі з нержавійки з використанням пектину вийде густе варення буквально за пару годин часу.