⏰ як вибирати солодкі кавуни - на що звертати увагу і що не важливо при покупці кавуна

Як вибирати смачні кавуни

10:00
час читання —3   хв.

найважливіший принцип: купуйте кавуни на ринку або в кавуновій крамниці: там точно кавуни дають пробувати і при бажанні ваш майбутній кавун розріжуть щоб продемонструвати яскравість кольору, зрілість плоду і солодкість смаку. Якщо кавун відмовляються давати на пробу, це поганий знак. Треба підійти до іншого продавця.

Якщо все-таки кавун купується в супермаркеті, важливо дотримуватися наступних порад:

1. Якщо м'якоть має червоний колір, це ще не говорить про стиглості і солодощі кавуна. Слід звернути увагу на товщину шкірки. Якщо вона тонка, значить кавун солодкий.

2. Починати купувати кавуни краще з кінця липня, тому що якщо брати раніше, то вони, швидше за все, будуть зняті ще недозрілими і будуть прісними.

3. Плід не обов'язково повинен бути великим, багато що залежить від сорту: наприклад, темно-зелений кавун без смужок може бути вагою 2-3 кілограми. Але якщо це звичайний смугастий кавун, беріть вагою не менше 5 кілограм.

4. Сухий хвостик на кавуні говорить про те, що плід встиг полежати, тому що у свіжозібраних кавунів — зелений хвостик. Але враховуйте, що після збору кавуни трохи дозрівають вже при зберіганні.

5. Якщо є які-небудь вм'ятини на кавуні, це не говорить про те, що він напханий хімікатами. Швидше за все, це пов'язано з транспортуванням або особливостями рельєфу грунту.

6. У кавуна не обов'язково повинні бути яскраво виражені смужки і багато чорних кісточок. Все це залежить від сорту.

7. У кавуна повинна бути блискуча кірка, це говорить про його стиглості.

Якщо стукнути по кавуну пальцем і буде чути глухий звук, значить плід хороший.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?