1. Макарони повинні бути видні і бажано по всій довжині. Саме прозора упаковка дозволить побачити, з якою ретельністю і акуратністю пакували і доставляли продукт.
2. Склад якісних макаронів — тільки борошно і вода. Макарони з яєчним порошком будуть м'які, як локшина, тільки більш розваристі.
найякісніша паста — з борошна тільки твердих сортів пшениці (так звана «група а»), на таких макаронах обов'язково буде вказано, що це саме макарони, а не макаронні вироби. Макаронні вироби, хоча виробники всіляко вуалюють зміст, в своєму складі містять дешеву склоподібну пшеницю (Група Б) або звичайну хлібопекарську борошно (група в). Сорт макаронів визначається тільки вмістом більш-менш дорогий борошна, якщо на пачці написано «вищий сорт» — це привід перечитати склад уважніше.
3. Термін придатності макаронів — 1-2 роки від дати виробництва. Якщо вказаний менший термін, це підозріло. Якщо макарони купуються про запас, то і термін зберігання макаронів повинен бути якомога більшим.
4. Італійські макарони вважаються кращими в світі.
отже, про якість макаронів все ясно. А правила варіння макаронів практично однакові: як тільки макарони пом'якшилися, їх виймають з каструлі.