час читання —3 хв.
Не поспішайте виливати воду після варіння макаронів . Її можна застосовувати вдруге в кулінарії, в господарстві і навіть в косметології.
Вода від макаронів містить трохи корисних речовин і клейковини, до того ж як правило при варінні макаронів додається масло сіль. Використовуйте її для приготування їжі:
- для перших страв. легкі супчик (або бульйон), приготований на воді від макаронів, вийде трохи густіше;
- для варіння овочів, круп, яєць, сосисок — з метою економії;
- для тесту. на гарячій воді від макаронів можна замісити заварне тісто для пельменів, вареників і чебуреків — податливе і не в'язке. Остиглий відвар успішно замінює молоко в тесті для млинців або оладок;
- як основу для соусів (песто, наприклад);
- для замочування бобових (гороху, квасолі).
на макаронному відварі можна приготувати їжу не тільки для людей, але і для домашніх тварин: каші, ласощі.