⏰ що робити з водою від варіння макаронів?

Чому не можна виливати воду від макаронів?

10:00
час читання —3   хв.

Не поспішайте виливати воду після варіння макаронів . Її можна застосовувати вдруге в кулінарії, в господарстві і навіть в косметології.

Вода від макаронів містить трохи корисних речовин і клейковини, до того ж як правило при варінні макаронів додається масло сіль. Використовуйте її для приготування їжі:

  • для перших страв. легкі супчик (або бульйон), приготований на воді від макаронів, вийде трохи густіше;
  • для варіння овочів, круп, яєць, сосисок — з метою економії;
  • для тесту. на гарячій воді від макаронів можна замісити заварне тісто для пельменів, вареників і чебуреків — податливе і не в'язке. Остиглий відвар успішно замінює молоко в тесті для млинців або оладок;
  • як основу для соусів (песто, наприклад);
  • для замочування бобових (гороху, квасолі).

на макаронному відварі можна приготувати їжу не тільки для людей, але і для домашніх тварин: каші, ласощі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?