рисова каша корисна вуглеводами і вводиться в раціон малюка перший приблизно в 6-7 місяців, вона гіпоалергенна і дуже поживна.
гречана каша багата білками і залізом. Каша підходить діткам, які недобирають вагу і мають знижений гемоглобін.
кукурудзяна каша містить велику кількість крохмалю і заліза, мало фосфору і кальцію. Кукурудза погано перетравлюється і вводиться в меню дитини після 9 — 10 місяців.
у вівсяній каші міститься багато білків, рослинних жирів, магнію і корисних мінералів. Вівсянку дають малюкам, у яких запор.
дуже мало клітковини і мінеральних речовин присутній в манній каші, тому її не радять давати діткам до 1 року.
пшенична, перлова і ячна крупи багаті на вітаміни групи в, білки і клітковину. Пшоно вводять в раціон харчування після 8 місяців. Перловку не радять давати дітям до 3-х років, так як вона погано перетравлюється. Ячну крупу педіатри рекомендують давати після 1 року.