Якщо варене яйце спливло в воді, це означає Тільки одне: яйце старе, в ньому накопичилося досить багато повітря і швидше за все почалися процеси розкладання. Є таке яйце не рекомендується. Гарне першосортне яйце в межах терміну придатності ніколи не спливає.
вірний помічник у визначенні свіжості сирого яйця — саме холодна вода. Якщо набрати в каструлю холодну воду для варіння і опустити туди яйце, відразу стане зрозуміло, свіжі чи яйця. Яйця, « потонулі» у воді —свіжі, якщо трохи « зависли біля дна — днів 10-15. А якщо спливло — то термін придатності такого яйця наближається до кінця. Зверніть увагу, що тут ми говоримо про сирих яйцях — їх спливання до поверхні води не говорить про погану якість. А ось якщо варене яйце спливло — це вірний знак того, що воно зіпсовано.