час читання —5 хвилин.
в даний час в запасі у господинь металеві сталеві каструлі — алюмінієві і емальовані потихеньку виходять з обігу. А зі сталевих — будь-яка каструля, в якій поміститься потрібну кількість компоту, підійде. Як правило, третина обсягу каструлі займуть фрукти і ягоди, і 2/3 — сироп. Алюмінієві і чавунні каструлі гірше підходять — зберігати в них компоти не рекомендується через можливе окислення. Це незручно. Емальовані каструлі використовувалися нашими бабусями для варіння компоту, і деякі зразки дожили і до наших днів. Але це тендітні каструлі, які складніше чистити і до того ж вони можуть злегка забарвитися від компоту. Тому, в загальному випадку, віддавайте перевагу каструлях з нержавійки.