маслюки мають специфічні особливості, тому при їх обробці дотримуються певні правила. Дані гриби мають губчасту структуру, вони вбирають в себе багато рідини, тому замочувати їх, тим більше на ніч, не рекомендується.
ми радимо відразу ж після збору очистити і помити маслюки, потім зварити або залишити без води до ранку в тазу. Якщо часу і сил чистити гриби немає, просто поставте гриби прямо в кошику в холодне місце, з ними нічого не трапиться навіть за добу.
маслюки не виробляють гіркий молочний сік, від якого слід позбавлятися. Тривале вимочування цих представників царства живої природи може привести до того, що вони просто зіпсуються, або грибні капелюшки сильно набухнуть, тому їх буде досить складно почистити. Тим більше протипоказано тривале замочування — гриби віддадуть воді не тільки бруд (якої, до слова, на маслюках зазвичай мало), але і всі грибні соки.
якщо все-таки при великому «врожаї» маслюки були замочені, то потрібно викласти їх на гратчасту поверхню для того, щоб вони стекли. Протягом ночі на свіжому повітрі гриби збережуться, але вранці їх відразу ж необхідно почистити.