⏰ як приготувати помідори в желе на зиму - рецепт і секрети, як зробити заготовку ще смачніше

Як готувати помідори в желе

10:00
Помідори в желе готувати протягом 1 години.

Як зробити помідори в желе

продукти на 5 літрів
помідори — 3 кілограми
морква — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 2 голови
часник — 8 зубчиків
перець горошком — за смаком
лавровий лист — за смаком
оцет — 1 чайна ложка
цукор — 3/4 склянки
сіль — 3 столових ложки з гіркою
Желатин — 2 столові ложки
Вода — 2,5 літра

Як приготувати помідори в желе
1. У каструлю налити літр холодної води, всипати желатинові гранули (або желатиновий порошок), перемішати, залишити на 40 хвилин для набухання желатину.
2. Помідори помити, обсушити, розрізати кожен помідор на 4-6 часточок або кружечки товщиною 1 сантиметр. Якщо помідори невеликого розміру — наколоти кожен зубочисткою.
3. Лук очистити від лушпиння і нарізати кільцями.
4. Моркву помити, почистити і нарізувати тонкими кружечками.
5. Приготувати заливку-маринад: 1,5 літра води довести до кипіння, зменшити вогонь, покласти сіль, цукор, оцет.
6. Додати розмочений желатин.
7. Додати моркву і кип'ятити ще 3 хвилини.
8. На дно банок покласти спеції: перець горошком, лавровий лист, часник.
9. Додати нарізані помідори, упереміж з цибулею до самого верху банок.
10. Залити банки гарячої желатинової заливкою.
11. Опустити банки в каструлю з гарячою водою, вистелену рушником — так, щоб рівень заповнення банок відповідав наповненості каструлі водою. 12. Довести воду до кипіння і стерилізувати залиті маринадом помідори протягом 10 хвилин.
13. Після стерилізації акуратно дістати банки і герметично закрити стерильними кришками.

Фкуснофакти

— для консервування звичайними способами підходять помідори невеликих розмірів (ті, які входять в шийку банки) або великі, розрізані на частини. В обох випадках гарні помідори з тонкою шкіркою або з тріснутою шкіркою.

Желирование необхідно потім, щоб зберегти соковитість і структуру помідорів. Без желирования помідори віддали б весь свій сік в маринад.

— желатинова заливка для таких засолок створюється в пропорціях, що дозволяють їй не ставати такою ж густий, як класичне желе, а лише створювати легку напіврідку желеподібну структуру .

кількість солі у желатинової заливці береться в розрахунку на те, що желатинова маса не так активно віддає свою сіль в помідори. І самі часточки томатів залишаються слабосоленими ,солодкуватими — дуже схожими за смаком на свіжі помідори.

— Желірованние помідори відмінно підходять як закуска , особливо до дієтичного м'яса, наприклад, баранини і кролятини: томати додадуть їм соковитості.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?