час читання —3 хв.
Перловку виробляють з ячменю. Ячменю в Україні, та й в країнах по сусідству, росте багато, цілі поля. Це невибаглива культура, яка звикла до наших широт і легко переносить будь-які кліматичні примхи. Але за цю невибагливість ми «платимо» — крупа ця досить груба, в сушеному вигляді в їжу непридатна, і для сучасних зніжених людей потребує особливої обробці. На заводах крупу висушують, чистять, іноді парять — а їдці обов'язково крупу замочують на ніч. Тільки після такої довгої обробки крупа може гідно проявити себе в будь-яких кулінарних дослідженнях. Інакше —буде або сухий (таку жартома називають « Болти»), або розвариться в щільну кашу, що і ложкою розмішати буде складно.