навіть смачні страви іноді залишаються, і холодець не виняток, особливо враховуючи що мало холодцю просто немає сенсу варити . Перш ніж помістити його в морозилку, необхідно вибрати тару з щільною кришкою, щоб запахи, присутні в камері, не могли просочитися всередину. Потім тару з холодцем слід добре обмотати харчовою плівкою. У такому вигляді блюдо зможе зберегти свої смакові якості і властивості. Розморожувати холодець слід в закритому вигляді в холодильнику. Найкраще дістати холодець з морозильної камери заздалегідь, з вечора. Перед вживанням в їжу, враховуйте, що блюдо буде вже не таким однорідним на вигляд, як перед заморожуванням. Але з нього вийдуть чудові «похідні»: холодець, перші страви, салати.
якщо ви варили холодець з розрахунком на заморозку, можливо буде компактніше його зберігати в поліетиленових пакетах для заморозки. При бажанні подати страву залишиться тільки розморозити холодець, прокип'ятити пару хвилин і розлити по формах знову.