беріть будь-яку рибу сімейства лососевих ( сьомгу , кету і т.п.). Лук обов'язково обсмажте в олії після риби, так він вбере всі аромати і прекрасно доповнить блюдо.
інгредієнти
порції:
-
+
- Для основного блюда:
- 4 шматки філе лосося 200 г (кожен)
- білий лук 2 середні цибулини
- Чорний рисовий оцет 1 столова ложка
- кунжутне масло 1.5 столових ложок
- Мед 15 г
- світлий соєвий соус 1 столова ложка
- перець за смаком
- рослинна олія для смаження
- для пюре з едамаме:
- заморожений очищений едамаме 400 г
- цибуля-шалот 3 шт
- Лимон 1 шт
- часник 5 зубчиків
- свіжа кінза 5 гілочок
- оливкова олія 90 мл
на порцію
калорії:
509
ккал
білки:
46
г
жири:
25
г
вуглеводи:
25
г
кроки
-
всі шматки філе ретельно промийте проточною водою і позбудьтеся від вологи за допомогою паперових рушників.
-
для маринаду з'єднайте в мисці чорний рисовий оцет, мед, кунжутне масло і соєвий соус. Влийте маринад до лосося, зверху посипте меленим перцем. Залиште маринуватися на 15 хвилин при кімнатній температурі.
-
дрібно поріжте цибулю-шалот і часник.
-
поставте на середній вогонь сковороду з парою столових ложок оливкової олії. Викладіть шалот і часник і трохи обсмажте до появи аромату (пару хвилин).
-
викладіть туди ж едамаме і готуйте приблизно 8-10 хвилин.
-
розігрійте на середньому вогні ще одну сковороду (чавунну або антипригарним), додайте пару ложок рослинного масла і викладіть лосося перцем вниз. Іншу сторону зверху теж посипте перцем.
-
обсмажте рибу з одного боку протягом 4-5 хвилин, потім переверніть і обсмажте ще близько 3-х хвилин. Можна викладати відразу по кілька шматків.
-
приберіть лосося і додайте в той же масло нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Обсмажте, постійно помішуючи, до золотистого кольору і м'якості.
-
перекладіть обсмажений едамаме в блендер, додайте гілочки кінзи і цедру одного лимона.
-
далі вичавіть сік з лимона і теж влийте в чашу блендера. Подрібніть всі інгредієнти в пюре, поступово додаючи близько 60 мл оливкової олії. Потім влийте ще близько 100 мл води, щоб отримати кремоподібну консистенцію. Якщо потрібно, посоліть і поперчіть за смаком.
-
для подачі спочатку викладіть на тарілку пюре з едамаме, на нього покладіть шматок лосося, а зверху обсмажену цибулю.
Заміна інгредієнтів
якщо у вас немає чорного оцту, то його можна замінити, змішавши в пропорціях 1 до 1 соєвий соус і звичайний оцет з дрібкою цукру.
замість едамаме можна використовувати заморожений або свіжий зелений горошок.