⏰ як варити довгозерний? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити довгозерний рис?

20:00
Довгозерний рис варити 20 хвилин.

Як варити довгозерний рис

Продукти
довгозерний рис — 1 стакан
Вода — 1,5 склянки
Масло вершкове або рослинне — 1 столова ложка
сіль — 1 щіпка

приготування
1. Ретельно промити 1 склянку рису в ситі.
2. Залити рис 1,5 склянками холодної води. Вода повинна закривати рис на 2 сантиметри.
3. У каструлю додати за смаком сіль.
4. Щільно закрити каструлю кришкою і включити конфорку на максимальну потужність на 5 хвилин.
5. Зменшити вогонь до мінімуму і варити рис 15 хвилин.
6. Через цей час вимкнути вогонь і дати постояти рису 5 хвилин під кришкою.
7. Зняти кришку, додати в рис 1 столову ложку вершкового або рослинного масла, перемішати і знову закрити каструлю кришкою на 3 хвилини.
8. Зняти кришку і розкласти рис по порціях.

як промити рис без сита
1. Висипати в товстостінну каструлю 1 склянку рису, залити холодною водою, добре перемішати.
2. Воду злити.
3. Повторити процедуру 5-7 разів до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Фкуснофакти

1. Довгозерний рис — такий сорт рису, довжина зерна якого перевищує 6 міліметрів.
2. Диннозерний рис зберігає форму при варінні і не злипається.
3. Цей вид рису ідеальний для приготування плову, салату, гарнірів.
4. Довгозерний рис може бути білим і коричневим.
5. Кращими сортами білого довгозерного рису вважаються« Тайський жасминовий »і« басматі ».
6. Пропарений довгозерний рис має жовтуватий відтінок через обробку парою.
7. Дієтологи радять влаштовувати розвантажувальні рисові дні для бажаючих схуднути, оскільки в рисі міститься мало натрію, що утримує воду в організмі.
8. Середня вартість довгозерного рису в Києві на червень 2017 року — від 32 грн./1 кілограм.
9. Калорійність рису — 365 ккал/100 грам.
10. Готовий рис можна зберігати 3 дні в холодильнику в ємності з кришкою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?