⏰ як варити бурий рис? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити бурий (коричневий) рис?

40:00
Бурий рис варити 40 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою.

Як варити бурий рис

бурий рис необхідно взяти в пропорції на 1 склянку рису 3 склянки води.
1. Промити рис, потримати в холодній підсоленій воді 20 хвилин і ще раз промити.
2. Воду налити в каструлю, каструлю поставити на вогонь.
3. У закипілу воду додати коричневий рис, сіль і спеції (петрушка, каррі, кріп).
4. Варити коричневий рис 40 хвилин на тихому вогні під кришкою.
5. Бурий рис відкинути на друшляк і обполоснути теплою кип'яченою водою.
6. Повернути крупу в каструлю і залишити під кришкою на 10 хвилин.
бурий рис на гарнір подають з вершковим або топленим маслом.

Як швидко зварити бурий рис

1. Промити рис.
2. Відкинути рис на друшляк, дати стекти воді, замочити в холодній підсоленій воді на 1 годину; потім знову злити воду.
3. Рис викласти в киплячу воду і варити 20 хвилин.
4. Зняти каструлю з вогню, обернути її папером і укутати в ковдру на 40 хвилин.

Фкуснофакти

бурий рис — це нешліфована і необроблена крупа, найкорисніший вид рису, самий калорійний, але вимагає тривалої кулінарної обробки (варіння). Бурим рис названий за коричневий відтінок, хоча часто має сіруватий колір.

у загальному випадку бурий рис слід обов'язково замочувати на годину, щоб він наситився вологою. Залежно від сорту час варіння може різнитися і становити від 20 до 40 хвилин. Після варіння рис наполягають під кришкою протягом години для більшої м'якості.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?