Як варити рис
знадобляться — 1 склянка води, 2 склянки води
1. Рис помити під проточною холодною водою.
2. Насипати рис в не емальовану каструльку.
3. Залити рис Італіка холодною водою, виходячи зі співвідношення на склянку рису — 2 склянки рідини.
4. Помістити каструльку з рисом на середній вогонь, дати закипіти.
5. Зменшити вогонь до тихого, закрити кришкою, залишити на конфорці на 20 хвилин.
6. Прибрати каструльку з рисом з плити, не відкривати кришку, дати рису потомитися 10 хвилин — рис доварити сам і зерна збережуть свою круглу форму.
Фкуснофакти
— Рис Італіка — це круглозерний білий рис м'яких сортів, тому його використовують для каш, запіканок, пудингів, десертів. При варінні рис злипається, що надає страві кремоподібну консистенцію.
— вартість рису Італіка — від 65 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 року).
— Рис Італіка добре вбирає аромати спецій і виходить насиченим на смак, тому рис Італіка використовують і для приготування плову .
— щоб рис Італіка вийшов розсипчастим , до варіння його потрібно кілька хвилин смажити на розпеченому рослинному маслі до золотистого кольору.
— термін придатності рису Італіка — 12 місяців.
— калорійність рису Італіка — 344 ккал/ 100 грам.