⏰ як варити рис Італіка? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити рис?

20:00
Рис викласти в воду (співвідношення 1:2) і варити 20 хвилин після закипання.

Як варити рис

знадобляться — 1 склянка води, 2 склянки води

1. Рис помити під проточною холодною водою.
2. Насипати рис в не емальовану каструльку.
3. Залити рис Італіка холодною водою, виходячи зі співвідношення на склянку рису — 2 склянки рідини.
4. Помістити каструльку з рисом на середній вогонь, дати закипіти.
5. Зменшити вогонь до тихого, закрити кришкою, залишити на конфорці на 20 хвилин.
6. Прибрати каструльку з рисом з плити, не відкривати кришку, дати рису потомитися 10 хвилин — рис доварити сам і зерна збережуть свою круглу форму.

Фкуснофакти

— Рис Італіка — це круглозерний білий рис м'яких сортів, тому його використовують для каш, запіканок, пудингів, десертів. При варінні рис злипається, що надає страві кремоподібну консистенцію.

вартість рису Італіка — від 65 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 року).

— Рис Італіка добре вбирає аромати спецій і виходить насиченим на смак, тому рис Італіка використовують і для приготування плову .

— щоб рис Італіка вийшов розсипчастим , до варіння його потрібно кілька хвилин смажити на розпеченому рослинному маслі до золотистого кольору.

термін придатності рису Італіка — 12 місяців.

калорійність рису Італіка — 344 ккал/ 100 грам.

поділитися з друзями
Рейтинг
( поки оцінок немає )
Сколько варить?