як варити чорний рис
знадобляться — 1 склянка чорного рису, 3 склянки води
1. Насипати в миску чорний рис.
2. Залити чорний рис водою — так, щоб вода повністю покривала чорний рис.
3. Накрити рис і залишити вимочуватися на 10 годин.
4. Злити воду.
5. У каструльку налити води — 3 склянки води на 1 склянку чорного рису.
6. Поставити каструльку з водою на вогонь, довести воду до кипіння і посолити.
7. Додати в каструльку з водою рис, накрити каструлю кришкою і варити рис 40 хвилин на тихому вогні.
Фкуснофакти
чорний рис змішують з іншими сортами рису, так як він має жорстку трав'янисту структуру, яка не змінюється навіть після замочування. Зазвичай беруть на 1 склянку звичайного рису 1-2 столових ложки чорного.
при варінні чорний рис збільшується в розмірах в 4 рази.
вартість чорного рису — від 250 грн./кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 року). Найбільш часто в магазинах чорний рис можна зустріти в сумішах з іншими видами рису.
чорний рис інакше називається нероне.