⏰ як варити чорний рис? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити чорний рис (рис нероне)?

30:00
Чорний рис варити 40 хвилин . Перед варінням чорний рис залити водою і вимочити протягом 10 годин.

як варити чорний рис

знадобляться — 1 склянка чорного рису, 3 склянки води

1. Насипати в миску чорний рис.
2. Залити чорний рис водою — так, щоб вода повністю покривала чорний рис.
3. Накрити рис і залишити вимочуватися на 10 годин.
4. Злити воду.
5. У каструльку налити води — 3 склянки води на 1 склянку чорного рису.
6. Поставити каструльку з водою на вогонь, довести воду до кипіння і посолити.
7. Додати в каструльку з водою рис, накрити каструлю кришкою і варити рис 40 хвилин на тихому вогні.

Фкуснофакти

чорний рис змішують з іншими сортами рису, так як він має жорстку трав'янисту структуру, яка не змінюється навіть після замочування. Зазвичай беруть на 1 склянку звичайного рису 1-2 столових ложки чорного.

при варінні чорний рис збільшується в розмірах в 4 рази.

вартість чорного рису — від 250 грн./кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 року). Найбільш часто в магазинах чорний рис можна зустріти в сумішах з іншими видами рису.

чорний рис інакше називається нероне.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?