⏰ як варити рис пропарений? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити пропарений рис?

20:00
Пропарений рис перед варінням не потрібно промивати, відразу класти в каструлю і варити 20 хвилин після закипання води. Пропорції - на півсклянки рису-1 стакан води. При варінні накрийте каструлю кришкою, щоб вода не випарувалася швидше потрібного, інакше рис може пригоріти. Після варіння настояти 5 хвилин .

Як варити пропарений рис

знадобляться — 1 стакан пропареного рису, 2 склянки води

Як варити в каструлі — спосіб 1
1. Відміряти 150 грам (півсклянки) рису.
2. Взяти води в пропорції 1: 2 до рису — 300 мілілітрів води.
3. Закип'ятити в каструлі воду.
4. Додати злегка промитий пропарений рис, сіль і спеції.
5. Варити на тихому вогні під кришкою, не заважаючи, 20 хвилин.
6. Зняти каструлю з вареним рисом з вогню.
7. Настояти готовий пропарений рис 5 хвилин.

як варити в каструлі — спосіб 2
1. Промити півсклянки пропареного рису, залити холодною водою на 15 хвилин і потім віджати від води.
2. Викласти вологий рис на сковорідку, гріти на середньому вогні до випаровування вологи.
3. Закип'ятити на півсклянки рису 1 стакан води, всипати розпечений рис.
4. Варити рис 10 хвилин.

Як варити пропарений рис в мультиварці
1. Пропарений рис викласти в каструлю, залити водою у співвідношенні 1:2.
2. Налаштувати мультиварку на режим « Каша»або « Плов», закрити кришкою.
3. Включити мультиварку на час 25 хвилин.
4. Після сигналу про виключення настояти рис 5 хвилин, потім перекласти в блюдо і використовувати за призначенням.

Як варити пропарений рис в пароварці
1. Відміряти 1 частина рису, всипати її в відділення пароварки для круп.
2. Влити в ємність пароварки для води 2,5 частини рису.
3. Налаштувати пароварку на роботу протягом півгодини.
4. Після сигналу перевірити готовність рису, при бажанні настояти або відразу використовувати.

як варити пропарений рис в мікрохвильовці
1. У глибоку миску для мікрохвильовок всипати 1 частина пропареного рису.
2. Закип'ятити в чайнику 2 частини води.
3. Залити рис окропом, влити 2 столових ложки рослинної олії і всипати 1 чайну ложку солі.
4. Поставити миску з пропареним рисом в мікрохвильовку, налаштувати потужність 800-900.
5. Включити мікрохвильовку на 10 хвилин. Після закінчення готування залишити рис в мікрохвильовці ще на 3 хвилини настоятися.

як варити пропарений рис в пакетах
1. Пакетований рис вже пройшов попередню обробку, тому пакет, не розкриваючи, викласти в каструлю.
2. Залити каструлю водою так, щоб пакет був покритий водою з запасом в 3-4 сантиметри (рис в пакеті буде набухати і, якщо вода не буде його покривати, може підсохнути).
3. Поставити каструлю на тихий вогонь, можна не закривати каструлю кришкою.
4. Викласти в каструлю трохи солі (на 1 пакетик 80 грам — 1 чайна ложка солі), довести до кипіння.
5. Варити пропарений рис в пакеті 30 хвилин.
6. Підчепити пакет виделкою і викласти з каструлі на тарілку.
7. За допомогою вилки і ножа розкрити пакет, підняти за кінчик пакета і висипати рис в тарілку.

Фкуснофакти про пропарений рис

пропарений рис — це рис, що пройшов обробку парою потім, щоб після варіння він виходив розсипчастим. Пропарений рис навіть при подальшому розігріванні не втрачає розсипчастості і смакових якостей. Правда, пропарений рис при паровій обробці втрачає 20% своїх корисних властивостей.

пропарений рис не потребує замочуванні — він спеціально оброблений парою потім, щоб не розварюватися і бути розсипчастим після варіння. Перед варінням пропарений рис досить лише злегка промити.

сирий пропарений рис відрізняється більш темним (янтарно-жовтим) кольором і напівпрозорістю від звичайного рису.

пропарений рис при варінні змінює свій блідо-жовтий колір і стає білим.

термін зберігання пропареного рису — 1-1, 5 року в сухому темному місці. Калорійність — 330-350 ккал/100 грам в залежності від ступеня обробки парою. Ціна пропареного рису — від 40 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 року).

трапляється, що пропарений рис може неприємно пахнути (цвіллю або підкопченим). Найчастіше це пов'язано з особливостями обробки. Перед варінням такий рис рекомендується промити до чистої води. Для поліпшення запаху рекомендується додати в рис спеції і приправи і обсмажити в олії. Якщо запах здається занадто неприємним, спробуйте пропарений рис іншого виробника.

як розварити пропарений рис в кашу
іноді для каш і плову беруть пропарений рис через брак іншого, і намагаються його розварити в кашу. Зробити це можна досить просто: по-перше, класти рис у співвідношенні 1:2,5 з водою, по-друге перемішувати під час варіння, і по-третє — час варіння збільште до 30 хвилин. З таким підходом навіть пропарений рис перетвориться в кашу.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?