⏰ як варити курячі крила - в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити крила?

40:00
Курячі крила до готовності варити 30 хвилин, на бульйон - 40 хвилин.

Як варити крила курки

Продукти
курячі крила — 500 грам
Вода — 2 літри
сіль — 2 чайні ложки
лавровий лист — 2 листка
перець горошком — 5 горошин

як зварити в каструлі

  • Очистити пір'я від залишків пір'я — так званих пеньків за допомогою щипчиків.
  • добре промити курячі крила під проточною водою.
  • Закип'ятити воду на максимальному вогні.
  • посолити з розрахунку 10 грам солі на 1 літр води.
  • закласти крильця в киплячу воду.
  • варити 30 — 40 хвилин.
  • за 10 хвилин до кінця варіння додати у воду чорний перець горошком і лавровий лист і трохи кропу.
  • дати крильцям охолонути разом з бульйоном для того щоб м'ясо "розслабилося" і ввібрало в себе частину бульйону.

в мультиварці крила варити стільки ж, в скороварці довести до закупорювання клапана і варити 10 хвилин, потім почекати спаду тиску 10 хвилин.

Фкуснофакти

після того, як курячі крильця зваряться, найкраще перевірити їх на готовність: дістати одне крило з бульйону, розрізати його на суглобі і перевірити чи не залишилося всередині крові. Якщо крові немає — крильця зварені.
Перед варінням курячі крильця можна замаринувати на кілька годин в якомусь кисло-молочному продукті і суміші ваших улюблених спецій (найбільше підходять як каррі, хмелі — сунелі, паприка_. Добре підійдуть для такого маринаду кефір, сметана або йогурт — і в холодильник на кілька годин. Перед варінням швидко промити крила від зайвого маринаду і варити в невеликій кількості води.

для того, щоб посилити смак, можна додати у воду за 10 хвилин столову ложку звичайного соєвого соусу.

якщо крила ви варите для того, щоб отримати наваристий бульйон , то продукт слід закладати в холодну воду і варити до 1,5 — 2 годин. Через жирності на літр бульйону достатньо всього 1 крила.

найчастіше крила варять для отримання холодцю , адже в них багато колагенових сполук, що містяться в кістках, шкірі і суглобах. В такому випадку бульйон вариться до п'яти годин на самому повільному вогні.

після варіння курячі крильця можна обваляти в яйці і сухарях після чого засмажити невеликими партіями у фритюрі.

найчастіше на крильцях не буває глибоко засіли «пеньків», так що рідкісні пір'ячко можна просто обпалити запальничкою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?