⏰ як варити курку для салату Цезар-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

скільки готувати салат «Цезар»

30:00
Для приготування салату Цезар, з урахуванням що курка вже розморожена, необхідно 30 хвилин.

Як зробити салат « Цезар»

продукти
білий хліб (краще багет) — 100 грам
оливкова олія extra virgin — 50 мілілітрів
сир пармезан — 50 грам
куряче філе — 200 грам
куряче яйце — 1 штука
молодий часник — 2 зубці
Салат ромен — 400 грам
Вустерський соус — 3-4 краплі
Лимон — 1 штука
мелений чорний перець — за смаком
сіль — пів чайної ложки

Як зробити Цезар з куркою
1. Філе курки помити під холодною водою.
2. Опустити філе в каструлю, наповнити її водою, цілком покриваючи м'ясо.
3. Помістити каструлю з філе на середній вогонь, насипати сіль, з моменту закипання варити 30 хвилин.
4. Прибрати каструлю з плити, вийняти філе, відкласти остуджувати.
5. Листя салату покласти в глибоку ємність, залити холодною водою, акуратно промити.
6. Викласти листя на паперовий або сухе ганчір'яний рушник, обсушити.
7. Акуратно скласти листя на плоске блюдо, прибрати в холодильник.
8. З хліба зрізати скоринки, м'якоть нарізати квадратиками завтовшки сантиметр.
9. Викласти хлібні кубики на деко в один шар.
10. Помістити деко з хлібними кубиками в духову піч, розігріту на температурі 180 градусів за 10 хвилин.
11. Підсушувати хлібні кубики 10 хвилин, періодично перевертаючи лопаткою, щоб вони злегка зарум'янилися, але не стали твердими.
12. Зубець часнику почистити, дрібно нарубати або розчавити.
13. Змішати часник з дрібкою солі, столовою ложкою оливкової олії.
14. Помістити сковороду на тихий вогонь, покласти в неї часниково-масляну суміш, прогрівати 5 хвилин.
15. Покласти до часниковою суміші сухарики, потримати на плиті кілька хвилин, помішуючи.
16. Налити в сотейник або невелику каструлю 600-700 мілілітрів води, довести до закипання на сильному вогні і зменшити його до тихого, щоб вода ледь кипіла.
17. Яйце вимити, з тупого кінця проколоти голкою, опустити в каструлю зі злегка киплячою водою на хвилину.
18. Лимон вимити, розрізати навпіл, видавити з половинок сік руками або соковижималкою.
19. Охолоджене філе курки нарізати на квадратики товщиною сантиметр.
20. Сир натерти дрібною стружкою.
21. Почистити другий зубець часнику, розрізати навпіл.
22. Салатну чашу натерти часточками часнику.
23. Покласти в чашу охолоджені салатні листя, скропити декількома краплями олії, акуратно перемішати руками, не ламаючи листя.
24. Додати в салатницю куряче м'ясо, кілька крапель вустерського соусу, сік лимона, посолити, поперчити, повторно перемішати.
25. Розбити і вилити в салатницю яйце, перемішати, щоб воно рівномірно покрило листя.
26. Посипати на салат сир, перемішати.
27. Додати в салатницю сухарики в часниковою суміші, змішати весь вміст.

Фкуснофакти

— Салат « Цезар» отримав назва на ім'я італійського кухаря Цезаря Кардіні, який проживав в Америці в першій половині XX століття і володів кількома ресторанами в місті Тіхуана. Саме йому найчастіше приписують винахід салату.

за легендою , коли в холодильнику кухаря Цезаря Кардіні закінчилися майже всі продукти, до нього в ресторан прийшла велика група гостей з Голлівуду. Італієць зібрав все, що у нього залишалося і приготував салат, що став в результаті всесвітньо відомим.

— щоб зробити салат « Цезар» менш калорійним , сухарики годі й смажити в олії на сковороді, а запекти в духовці. Для цього потрібно скропити нарізаний на кубики хліб оливковою олією, посипати сіллю, перемішати, викласти на деко і запікати 10 хвилин при температурі 200 градусів.

— для« Цезаря » використовується тільки нефільтроване оливкова масло найкращої якості —воно позначається на етикетці extra virgin, допускається використання olio d’oliva l’ extravergine, причому кіслостность масла не повинна перевищувати 1%. В цьому випадку салат вийде легким і соковитим.

— В класичному рецепті салату « Цезар» основні продукти — листя салату ромен, пшеничні крутони, тертий сир пармезан і спеціальна заправка. Допустимими добавками в салат є курка (варена або смажена) і зварене круто яйце .

— класичну заправку для « Цезаря» готують з яєць, витриманих в окропі 1 хвилину, оливкового масла, розчавленого часнику, соку лимона і вустерського соусу.

— класичну заправку для салату «Цезар» можна замінити на інші варіанти заправки :

1. Заправка з майонезом : змішати 3 столові ложки майонезу, одну чайну ложку соку лимона, подрібнені зелень і зубчик часнику.

2. Заправка з йогуртом : 100 грам нежирного білого йогурту змішати з розчавленим зубчиком часнику, натертим сиром Пармезан і чорним меленим перцем, за бажанням додати сіль.

3. Заправка з вареним жовтком : два відварених в круту яйця перетерти зі столовою ложкою гірчиці, змішати з соком половинки лимона, розчавленим зубчиком часнику, додати 100 мілілітрів оливкової олії, за смаком сіль і чорний перець.

4. Заправка з анчоусами : столову ложку діжонської гірчиці змішати з чайною ложкою дрібно нарізаних анчоусів, трьома подрібненими зубцями часнику, сирим яєчним жовтком, соком з половинки лимона. Поступово вливати 10 мілілітрів оливкової олії, збиваючи соус віночком. Влити в соус чайну ложку бальзамічного оцту або сік з другої половинки лимона, знову збити.

5. пряна заправка з каррі і мускатним горіхом : перетерти в ступі пів чайної ложки цукру, пів зубчики часнику, 2 горошини чорного перцю, дрібку солі, шматочок мускатного горіха, каррі на кінчику ножа. Перекласти суміш з ступи в миску, додати три сирих жовтки, пів чайної ложки гірчиці, сік половинки лимона, збивати віночком або міксером, поступово вливаючи 70 мілілітрів оливкової олії.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?