Як варити філе стегенця
1. Філе курячого стегна вимити і обсушити серветками.
2. У каструлю налити воду, поставити на вогонь, додати сіль.
3. У закипілу воду викласти філе курячого стегенця або стегна.
4. Варити філе 20 хвилин при слабкому бурлінні.
Як варити філе стегна / стегенця на пару
продукти
філе стегенець — 6 штук
помідор — 2 штуки
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 штука
часник — 1 зубець
рослинна олія — 1 столова ложка
Сметана — 2 столових ложки
Приправа для курки — 1 чайна ложка / за смаком
сіль — 1 чайна ложка
як готувати філе стегна на пару
1. Сметану викласти в миску, додати очищений і подрібнений часник, перемішати.
2. Натерти куряче філе сіллю і спеціями.
3. Викласти філе в сметану, перемішати, маринувати 1 годину.
4. Цибулю і моркву очистити; цибулю порізати кільцями, моркву потерти на тертці з великими зазублинами.
5. Змастити маслом чашу пароварки, викласти мариноване куряче філе в 1 шар, так щоб між шматками була невелика відстань.
6. Зверху на курку укласти цибулю і моркву.
7. Забезпечити достатню кількість води в ємності пароварки.
8. Налаштувати мультиварку на 45 хвилин.
Фкуснофакти
— курячі стегенця без шкіри і кісток зберігають в морозилці до півроку.
— калорійність філе стегна — 135,5 ккал/100 грам. Це майже на десяту більше, ніж калорійність філе грудки.
— після закінчення варіння не слід виймати філе стегенця (стегна) з бульйону, щоб уникнути підсихання м'яса і втрати їм естетичного вигляду.