Як варити зелені креветки
- Закип'ятіть воду в каструлі, посоліть і додайте пару зубчиків часнику (часник можна не чистити від шкірки).
- охолоджені креветки варити 3-5 хвилин, а заморожені 7-10 хвилин після повторного закипання.
- якщо ви хочете дістати кишку з креветки до варіння, то креветки доведеться завчасно дістати з морозилки, розморозити при кімнатній температурі, і надрізавши спинку рачка уздовж, вийняти ту чорну ниточку.
- у киплячу воду можна додати стручок гострого перцю, пару зубчиків часнику, лавровий лист, трохи лимонного соку і пару столових ложок соєвого соусу, але креветки будуть смачними навіть, якщо у вас не виявилося всього перерахованого вище під рукою.
Фкуснофакти
свіжі зелені креветки мають сіро-зелений колір з синюватим відливом. Що значить свіжі? А то, що ці креветки після вилову були відразу заморожені, без обробки парою або варіння.
зелені креветки бувають двох типів: охолоджені і заморожені. З замороженими креветками все просто — при покупці в супермаркеті ці креветки потрібно шукати в морозильній камері, поруч з іншими замороженими морепродуктами. Охолоджені креветки — це креветки, які після вилову не були схильні до будь-якої обробці, а були викладені на лід і доставлені відносно свіжими до місця продажу.