як варити креветки в мікрохвильовці
продукти
Креветки — півкіло
соєвий соус — 2 столові ложки
Вода — 2 столові ложки
сіль — 2 невеликих щіпки
Лимон-2 часточки
приготування
- Креветки розморозити в режимі «прискорена розморожування» або «розморожування по вазі».
- злити утворилася під час розморожування воду і промити.
- готувати креветки в глибокій посуді, придатної для використання в мікрохвильовці.
- залити креветки сумішшю води, солі і соєвого соусу.
- добре перемішати креветки, струснувши закриту кришкою посудом або руками.
- налаштовуємо мікрохвильовку на повну потужність і готуємо три хвилини.
- перемішуємо і готуємо ще три хвилини.
- дістаємо з мікрохвильовки готових рачків і зливаємо всю рідину.
- скроплюємо лимонним соком, перемішуємо ще раз і подаємо до столу.
якщо креветки будуть подаватися в якості закуски — передбачити в центрі столу велику тарілку, і кожному учаснику трапези невелике блюдо для того, щоб складати панцирі.
Фкуснофакти
для приготування використовуйте глибокий посуд, щоб уникнути ситуацій з пролилася на дно мікрохвильовки водою.
Мікрохвильові печі влаштовані так, що на відміну від традиційних способів розморожування, продукт прогрівається зсередини назовні, а не навпаки. З цього для того, щоб креветки готувалися рівномірно їх потрібно перемішувати кілька разів в процесі варіння.
Креветки не приготуються рівномірно, якщо завантажити в одну посуд більше одного кілограма — з цього розділіть своїх креветок і готуйте рівними партіями. Для того щоб надати креветок азіатських нот їх можна приправити гострим перчиком, сушеним часником і дрібкою сушеного імбиру, а замість лимона використовувати лайм і листочок м'яти.
якщо перетримати креветки вони вийдуть гумовими, так що не перестарайтеся з часом.
у щойно приготовані креветки можна вмішати невеликий кубик вершкового масла - від цього вони стануть ніжніше і ароматні.
у креветки, як і у Раку в хвості знаходиться «харчопровід», з цього не забувайте витягувати його під час перекусу або видаліть заздалегідь надрізавши хвостик з боку спинки уздовж.