⏰ як варити королівські креветки і скільки хвилин. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати

Як варити королівські креветки

05:00
Свіжі королівські креветки висипати в каструлю з невеликою кількістю окропу і варити 10 хвилин після закипання. Заморожені королівські креветки розморозити і варити 10 хвилин після закипання води.

Як варити королівські креветки

1. Заморожені креветки розморозити, свіжі вимити.
2. Налити в каструлю воду — на кожен кілограм креветок 800-900 мілілітрів води.
3. Поставити каструлю на вогонь, після закипання додати сіль, перець і викласти королівські креветки.
4. Варити королівські креветки 10 хвилин.

соуси до королівських креветок

часниковий соус

на 500 грам креветок

продукти
часник — 2-3 зубчики
Масло рослинне — 20 грам
Лимон — половинка
цукор — половина чайної ложки
сіль за смаком

власний сік креветок — 150 мілілітрів

Рецепт приготування
дрібно нарізати часник, додати його в рослинне масло, потім додати сіль, цукор і сік лимона, перемішати. Покласти королівські креветки в посуд для приготування, додати соус. Варити в цьому соусі 10 хвилин. Подавати готову страву, виклавши на глибоку тарілку разом з соусом.

гострий соус

на 500 грам креветок

продукти
Лимон — 1 штука
цукор — половина чайної ложки
перець чилі — 1 маленький стручок (5 сантиметрів)
соєвий соус — 1 столова ложка
Вода — 1 чайна ложка

рецепт приготування
вичавити сік з лимона, додати нарізаний тонкими кільцями перчик чилі (разом з насінням), цукор, соєвий соус, воду. Все добре перемішати, до розчинення цукру. Подавати до готових креветок в окремому соуснику.

Фкуснофакти

— варені королівські креветки зберігаються у холодильнику до трьох днів.

вартість 1 кілограма королівських креветок в Києві становить в середньому 350 грн. (в середньому в Києві на червень 2017 року).

готовність свіжих креветок визначається їх кольором – при варінні на початковому етапі вони стають рожевими, потім, майже червоними-це означає, що вони готові. Оптимальний час варіння для свіжих королівських креветок — 10 хвилин. Заморожені королівські креветки з упаковки попередньо розморозити, потім підігріти протягом 5 хвилин.

— при приготуванні креветок важливо їх не перетримати , так як при тривалому часу готування вони можуть стати «гумовими».

— щоб креветки стали м'якими , перед приготуванням слід їх замочити на 30 хвилин у воді.

калорійність варених королівських креветок — 85 ккал/100 грам.

користь королівських креветок що міститься в королівських креветках білок відновлює м'язову тканину, зміцнює колагенові волокна шкіри, роблячи її гладкою і пружною. Також м'ясо креветок має антисклеротичні властивості, покращуючи кровотік. А йод, який містять креветки у великій кількості, стимулює розумову працездатність, необхідний для імунної системи і підтримки нормального функціонування щитовидної залози.

вітаміни , що містяться в креветках: РР (обмін речовин), Е (шкіра, репродуктивна система), В1 (травлення), а (кістки, зуби, зір), В9 (імунітет).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?