⏰ як варити варення з груш - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з груш?

10:00

простий рецепт варення з груш

продукти груші цукор (на кожен кілограм груш 500-700 цукру, для кислої груші 1 кілограм цукру) як варити 1. Кожну грушу очистити від насіння ,за смаком — Очистити грушу від шкірки. 2. Пересипати грушу цукром, і залишити на 1 годину часу в холодильник. Краще іноді перемішувати, щоб сік виділявся інтенсивніше. 3. Викласти грушеву суміш в широку каструлю і варити на тихому вогні пару хвилин, для світлого кольору можна скропити трохи лимоном або на кілограм цукру 1 грам сухої лимонної кислоти. Викласти груші, а сироп продовжувати кип'ятити до потрібної консистенції. 4. Повернути грушу в каструлю і варити 10 хвилин. PS: за цим рецептом груші виходять цілими часточками, що не розварюються. Але якщо ви поспішаєте і готові знехтувати консистенцією, варіть все відразу в 1 прийом хвилин 10. Потім розкладіть по банках і приберіть в холодильник.

варення з груш

продукти для варіння груші — 1 кілограм цукор — 800 грам Сода — 3 столові ложки з гіркою Молоко — 600 мілілітрів Як варити варення з груш з молоком 1. Груші помити, очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити насіннєві коробочки. 2. Висипати груші в миску, засипати содою і перемішати. 3. Промити груші від соди, нарізати кубиками стороною 1 сантиметр, висипати в каструлю для варіння варення, залити молоком і засипати цукром. 4. Поставити каструлю на вогонь і варити варення 3 години, періодично помішуючи. 5. Пройтися по варення міксером і варити ще 10 хвилин. 6. Розлити грушеве варення по стерилізованим банкам, закатати, перевернути догори дном, укутати ковдрою і остудити. Готове грушеве варення прибрати на зберігання. Як варити варення з груш в мультиварці 1. Викласти витримані в соді груші в каструлю мультиварки. 2. Влити молоко і додати цукор. 3. Налаштувати мультиварку на режим «гасіння» і варити 3 години. 4. Подрібнити варення і варити ще 10 хвилин на тому ж режимі.

Як варити варення з груш з лимоном

продукти груші — 1 кілограм цукор — 1 кілограм Вода — 1 стакан лимонна кислота — половина чайної ложки /або лимонний сік — від 1 лимона Як варити варення з груш 1. Вимити груші і витерти насухо. 2. Розрізати груші навпіл і вирізати насіннєву коробочку. 3. Розрізати груші на тонкі часточки. 4. Викласти груші в каструлю. 5. Залити груші водою і поставити каструлю на вогонь. 6. Після закипання варити груші 15 хвилин, воду злити в миску, розчинити в ній цукор. 7. Залити груші сиропом, залишити на 4 години. 8. Повернути каструлю з грушевим варенням на тихий вогонь, варити ще 5 хвилин. 9. Знову витримати груші — 8 годин. 10. Повторити процедуру варіння — остужіванія ще 2 рази. 11. При останній варінні додати лимонну кислоту або лимонний сік. Готове варення розлити по стерилізованим банкам, закрутити кришками, перевернути і залишити до охолодження. Потім банки прибрати на зберігання.

Фкуснофакти

— при варінні, можна додати до груші обсмажені насіння маку, корицю або подрібнені горіхи — тоді варення придбає приємний відтінок в консистенції. — всього варіння грушевого варення займає 1 добу. — замість лимонної кислоти або лимонного соку можна використовувати цедру 1 лимона середнього розміру. — щоб зварити грушеве варення в 1 прийом, знадобиться варити варення 1 годину.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?