як варити варення з хурми
продукти
Хурма — 1 кілограм
цукор — 600 грам
Коньяк — 150 грам
як варити варення з хурми
1. Вимити й обсушити хурму, видалити кісточки. Вибрати м'якоть хурми з шкірки за допомогою чайної ложки.
2. М'якоть хурми викласти в не емальовану каструлю і засипати цукром.
3. Поставити каструлю на вогонь, варити 10 хвилин при постійному помішуванні на тихому вогні.
4. Зняти каструлю з хурмовим варенням, додати коньяк і добре перемішати.
5. Розлити варення з хурми по стерилізованим банкам і закрутити.
6. До повного охолодження банки з варенням з хурми зберігати догори дном, щільно укривши ковдрою.
Фкуснофакти
варення з хурми — відмінний варіант влітку згадати сніжну і морозну зимову пору в спекотний літній день. Звичайно, заради користі варення з хурми не варять — але смак у нього виходить хороший, кісточок і грубої шкірки у хурми немає, а тому варення з хурми дійсно приємно дивує їдців. Відразу ж і не здогадаєшся, з чого таке варення зварено.
при виборі хурми беріть в міру м'яку квасолю, бажано без кісточок, і звичайно в'язка хурма для варення не годиться.
Як варити варення з хурми в мультиварці
продукти
Хурма — 1 кілограм
цукор — півкіло
Лимон — половинка
як варити варення з хурми в мультиварці
1. Хурму вимити, вибрати м'якоть хурми за допомогою ложки, видалити кісточки і розрізати на невеликі шматочки, викласти в ємність мультиварки.
2. Викласти до хурми цукор і видавити з половинки лимона сік. Добре перемішати.
3. Варити варення з хурми на режимі « гасіння» 30 хвилин.
4. Розлити варення по банках, закрутити, перевернути банки з варенням догори дном, укрити ковдрою і повністю остудити.
подивіться загальні правила,
як варити варення
на зиму в домашніх умовах!