⏰ як варити імбирне варення з лимоном - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити імбирне варення з лимоном?

15:00
в каструлі імбирне варення вариться 5 хвилин після закипання, всього на приготування необхідно півгодини.
в мультиварці приготування імбирного варення в режимі "Гасіння" становить 30 хвилин.

Як приготувати імбирно-лимонне варення

продукти
корінь імбиру — 200 грам
Лимон — 200 грам
цукровий пісок — 400 грам

Як приготувати варення з імбиру в каструлі
1. Свіжий імбир промити, очистити від шкірки. Нарізати невеликими тонкими скибочками підготовлений імбир, після чого зважити.
2. Лимон помити, нарізати тонкими скибочками, витягти кісточки. Зважити вийшло кількість лимона, його вага повинна дорівнювати вазі нарізаного імбиру.
3. Зважити цукор, його вага повинна дорівнювати вазі імбиру і лимона. Тобто, якщо імбиру і лимона вийшло по 200 грам, необхідно 400 грам цукру.
4. Нарізаний імбир і лимон необхідно помістити в каструлю, засипати цукром.
5. Поставити каструлю на вогонь, постійно помішуючи, довести до кипіння. Кип'ятити 5 хвилин, не перестаючи помішувати ложкою.
6. Зняти варення з вогню, розлити по стерилізованим банкам. Після того, як варення охолоне, щільною закрити кришкою.

Як приготувати варення з імбиру в мультиварці
1. Корінь імбиру помити, очистити, нарізати тонкими пластинами. Зважити вийшов імбир.
2. Лимон помити, тонко порізати. Зважити нарізаний лимон, його вага повинна дорівнювати вазі нарізаного імбиру. Так, якщо вага імбиру 200 грам, то і вага лимона повинен скласти 200 грам.
3. Зважити цукор, співвідношення цукру і імбирного кореня з лимоном становить 1 до 1, тобто використовуючи 200 грам імбиру і 200 грам лимона, буде потрібно 400 грам цукру.
4. У чашу мультиварки покласти порізаний скибочками імбир, лимон, засипати цукром, закрити кришку. При режимі « гасіння» приготування імбирного варення становить 30 хвилин.

Фкуснофакти

— калорійність імбирного варення 223 ккал / 100 грам.

— імбирне варення — дуже корисний продукт, особливо рекомендований до вживання осінньо-зимовий період. Імбир має протизапальну, потогінну, знеболювальну дію.

— імбирне варення вживається у вигляді соусу до основних страв.

— лимонна шкірка буде м'якшою, якщо нарізати лимон дуже тонкими часточками.

— зберігати імбирне варення при 20-25 градусах.

— імбирне варення може бути приготовлено з будь-якими фруктами на власний смак: банана, гарбуза, ківі.

загальна вартість продуктів для приготування імбирного варення складе 42 грн. (на липень 2018 р).

поділитися з друзями
Рейтинг
( поки оцінок немає )
Сколько варить?