⏰ як варити варення з інжиру - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з інжиру?

20:00
Для варіння варення з інжиру будуть потрібні добу - необхідно двічі варити варення по 20 хвилин , в перерві охолоджуючи варення.

як варити варення з інжиру

продукти
інжир — 1 кілограм
цукор — 700 грам

Як варити варення з інжиру
інжир промити, відрізати плодоніжки, порізати на кілька частин, викласти в каструлю для варення, засипати цукром і поставити на 12 годин в прохолодне місце. Потім поставити каструлю на вогонь, варити 20 хвилин після закипання на середньому вогні без кришки. Залишити варення остуджувати на 6 годин. Потім повернути каструлю на вогонь і варити ще 20 хвилин. Розлити інжирне варення по теплим стерилізованим банкам, банки з варенням перевернути догори дном і накрити ковдрою. Після того, як варення охолоне, прибрати банки на зберігання в прохолодне місце.

Як швидко зварити інжирне варення
інжир помити, не різати і не відрізати плодоніжки. Викласти інжир в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь і варити 10 хвилин після закипання на тихому вогні.
засипати інжир цукром (в даному випадку, коли варення вариться з цілого інжиру, на 1 кілограм інжиру передбачити 1 кілограм цукру). Залишити на 5 годин.
варити інжирне варення на середньому вогні до готовності 30-50 хвилин до необхідної консистенції.

як варити варення з інжиру з волоськими горіхами

продукти
інжир — 1 кілограм
волоські горіхи — 5 столових ложок
Лимон — 1 штука
цукор — 1 кілограм

Як приготувати варення з інжиру з волоськими горіхами
інжир промити, відрізати плодоніжки і викласти в каструлю для варіння варення. Волоські горіхи очистити від лушпиння, викласти на розігріту з маслом сковорідку, і обсмажити протягом 10 хвилин. У кожен плід інжиру вкласти горіхи. Засипати інжир цукром і залишити на 12 годин. Поставити каструлю з інжиром на тихий вогонь і варити 20 хвилин. Повністю остудити і знову варити 20 хвилин. В кінці варіння влити свіжовичавлений лимонний сік. Готове варення розлити по теплим стерилізованим банкам і остудити. важливо!
якщо шкірка інжиру товста — її краще зчистити.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?